Geslaagde wijkschouw met wethouder Klein

Op initiatief van Daphne Nicolai en met goede hulp van onze contactpersoon bij de gemeente Julie Jelgerhuis heeft wethouder Karsten Klein op 8 april een bezoek gebracht aan Zorgvliet. Hij werd vergezeld door een grote delegatie ambtenaren en onze wijkagente Anje Veentjer.

Doel van het wijkbestuur was om te benadrukken dat onze mooie wijk en parel op de kroon van Den Haag beschermd moet blijven. Met stralend weer was het een uitgelezen dag om door de wijk te fietsen en aandacht te vragen voor verschillende probleempunten op het gebied van verkeer, veiligheid en natuur.

Aandachtspunten voor wethouder Klein

Om 14.00 uur werd verzameld in lunchroom De Oude Tol aan de Scheveningse weg. Via de Carnegielaan werd naar de GrootHertoginnelaan gereden omdat er een verzoek lag van een bewoner om weer banken te plaatsen bij het wandelpad zoals te zien is op foto‘s uit 1930. Het verzoek is aan de wethouder meegegeven. De betrokken ambtenaar Ed Smid gaf wel aan dat de banken juist weggehaald waren op verzoek van bewoners omdat er overlast was van hangjongeren.

Vervolgens ging de tocht door de Buitenrustweg die bezaaid ligt met kuilen en bij regen zorgt voor wateroverlast.

Daarna naar de Johan de Wittlaan en de Alexander Gogelweg. Optreden tegen de in die buurt geparkeerde busjes heeft al soulaas geboden. Om de veiligheid te vergroten en bekeuringen te kunnen geven is door de wijkagente aangedrongen op een parkeerverbod voor een deel van rechterkant van de Gogelweg en de bocht bij de ingang van Huize Simpang. De weg wordt dan breder en overzichtelijker. Aandacht is ook gevraagd voor het slechte zicht door geparkeerde auto’s op de kruising van de Alexander Gogelweg met de Johan de Wittlaan.

De komst van prinses Amalia naar gymnasium Sorghvliet is reden te meer om de omgeving daar te verfraaien bijvoorbeeld door het inzaaien van wilde planten. De wethouder gaf ter plaatse toestemming op voorwaarde dat wij niet klagen wanneer er uitgebloeide bloemen worden afgemaaid. Een opknapbeurt is ook gewenst voor het plantsoen tegenover de school, dat tijdenlang als opslagplaats voor containers heeft gediend.

Annie M.G. Schmidtschool

De geplande vernieuwing van de A.M.G. Schmidtschool aan de Jacob de Graefflaan vormde het volgende aandachtspunt. De nieuwbouw moet goed in de omgeving ingepast worden. onder meer door het aanbrengen van een zadeldak. Het mag geen lelijke blokkendoos worden.

Bij het Stadhoudersplantsoen is stilgestaan bij het nieuwe insectenhotel dat op 22 april officieel geopend zal worden.

De fietstocht eindigde in de J.W. Frisolaan bij het bouwterrein van Eurojust. De verkeers- en parkeerproblemen daar hebben de aandacht van de gemeente. Geconstateerd werd wel dat de grootste parkeerproblemen inmiddels achter de rug zijn door het vertrek van het Octrooibureau.

Al met al kijkt het wijkbestuur terug op een zeer nuttige en plezierige ontmoeting met wethouder Klein, de aanwezige ambtenaren en Anje Veentjer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.