Insectenhotel geopend!

Naamloos2Op 22 april2015 werd er in het Stadhoudersplantsoen, tegenover het Museon/Omniversum een Insectenmuur/hotel op feestelijke wijze geopend. Ondanks dat de dag wat somber begon, scheen de zon tijdens de opening volop. Om 14:00 uur kwam er een groep kinderen, als insectjes gemaskerd, van alle kanten aangezoemd. Daar stond Bea de Bij hen op te wachten.

Ze benadrukte in een gloeiend betoog hoe belangrijk insecten zijn voor het voortbestaan van leven op deze aarde. Dat de mensen er ongeveer alles aan doen om het leven van insecten onmogelijk te maken door het gebruik van pesticiden, het veel te netjes houden van platteland en tuinen. Dat er nog maar weinig rommelplaatsen zijn waar insecten kunnen schuilen, overwinteren, nestelen. Zij zei dat ze laatst van een bevriende hommel had gehoord dat als alle insecten vanaf vandaag zouden verdwijnen de aarde in no time dood zou gaan. Zo belangrijk zijn zij voor het leven hier op aarde.

Maar wat als vandaag alle mensen van de aarde zouden verdwijnen….. de aarde in no time weer BOOMING zou zijn!!! Zo’n zooitje maken de mensen ervan!

Gelukkig zijn er een paar mensen (vrouwen natuurlijk) die de insecten wèl goed gezind zijn: Mary Beuk, Mettje Oosterhuis en Daphne Nicolaï. Zij hebben er voor gezorgd dat er een prachtig insectenhotel kon worden gerealiseerd. Met financiële ondersteuning van de gemeente wel te verstaan. Want alleen de zon gaat voor niets op…..

Na het betoog van Bea de Bij hebben de kinderen de linten van het versierde hotel doorgeknipt, het laken verwijderd en daarmee verklaarde Bea de Bij het Insectenhotel voor geopend.

De kinderen zongen het Grote Zoemlied wat door de behoorlijke groep aanwezigen uit volle borsten werd meegezoemd. De kinderen kregen nog een honingsnoepje en een kadootje, de volwassenen een envelop met interessante weetjes over insecten van het Haags Milieu Centrum. Na het bewonderen door alle aanwezigen van het verse hotel, ging iedereen zijns weeg en verdween de zon achter de binnengedreven wolken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.