Rechter bevestigt handhaving werktijden bouw Eurojust

De gemeente had toegezegd dat bij de nieuwbouw voor Eurojust hinder voor omwonenden zoveel mogelijk beperkt zou worden. Toch kwamen er klachten doordat de aannemer eerder begon en langer doorwerkte dan de vastgelegde werktijden. Werktijden van 7.00 tot 19.00 uur (met een ontheffing tot 22.00 uur in januari en februari voor speciale werkzaamheden bij de aanleg van diepwanden).

Enkele bewoners hebben dan ook bij de gemeente aangedrongen op handhaving van de werktijden. Na constatering van enkele overtredingen heeft de gemeente een handhavingsbesluit (last onder dwangsom) uitgevaardigd. Dat besluit werd door de aannemer voor de rechter aangevochten omdat het geen rekening hield met eventuele calamiteiten. Gevraagd werd om een schorsing van het besluit.

Het wijkbestuur wil conflicten zoveel mogelijk in goed overleg tot een oplossing brengen. In dit geval is besloten om de rechtszitting bij te wonen om te benadrukken dat de toch al ruime werktijden niet overschreden moeten worden. Het bestuur is dan ook verheugd dat de rechter bij de afweging van de verschillende belangen het verzoek van de aannemer heeft afgewezen.

Door de toezichthouder van de gemeente werd wel aangegeven dat er nieuwe ontheffingen voor de werktijden verleend zullen worden. Deze zijn noodzakelijk voor het aanleggen van de betonvloeren van de parkeergarage die in één keer gestort moeten worden.

Jhanna Houweling & Dick Schoorel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.