Op donderdagavond 4 juni organiseerde de projectleider van De Haagse Scholen (het bestuur van de Annie M.G. Schmidtschool) een informatieavond voor omwonenden over de voorgenomen bouwplannen.

Het nieuwe schoolgebouw zal veel groter worden, er komen 18 groepen in plaats van de huidige 11 groepen. Het leerlingenaantal zal verdubbelen naar ca. 485 leerlingen. Als er zonder vertraging gebouwd wordt zal de nieuwe school op 1 juli 2018 de deuren openen.

Om draagvlak te creëren is er een vertegenwoordiging van direct omwonenden en ouders in de bouwwerkgroep opgenomen.

Omwonenden willen een kleinschalige school, geen ingangen meer aan de J. de Graefflaan, maar naast de kerk, behoud van zonlicht in hun huizen, geen blokkendoos en de schoolpleinen zo gesitueerd dat zij geen last van lawaai meer ondervinden. DHS heeft toegezegd dat er kleinschalige bouw wordt toegepast van ca.twee verdiepingen hoog. Het ontwerp moet binnen het budget passen. De gemeente financiert het project.

Direct omwonenden/ belanghebbenden kunnen in een latere fase naar de rechter stappen en/ of bezwaar aantekenen tegen de vergunningaanvraag.

Het zal uiteindelijk aan de gekozen architect liggen of hij met het toegekende budget de wensen van bewoners, ouders en schoolpersoneel, kan inpassen in het basisprogramma van DHS en naar tevredenheid van alle direct betrokkenen een in  Rijksbeschermd stadsgezicht Zorgvliet passende school kan ontwerpen.

Presentatie nieuwbouw voor buurt

Concept RPvE Annie M.G. Schmidtschool

op pagina 29 en 30 de wensen van de direct omwonenden.

DHS PVE deel 2 Functioneel technisch programma van eisen versie oktober 2014

Het technisch programma is het basisprogramma van het college van bestuur van De Haagse Scholen.

 Artikel in AD van ouders

 

Rechter bevestigt handhaving werktijden bouw Eurojust
Schimmelpennincklaan 2 en Stadhouderslaan 3

Discussion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.