Informatieavond bouwplannen Annie M.G. Schmidtschool

Op donderdagavond 4 juni organiseerde de projectleider van De Haagse Scholen (het bestuur van de Annie M.G. Schmidtschool) een informatieavond voor omwonenden over de voorgenomen bouwplannen.

Het nieuwe schoolgebouw zal veel groter worden, er komen 18 groepen in plaats van de huidige 11 groepen. Het leerlingenaantal zal verdubbelen naar ca. 485 leerlingen. Als er zonder vertraging gebouwd wordt zal de nieuwe school op 1 juli 2018 de deuren openen.

Om draagvlak te creëren is er een vertegenwoordiging van direct omwonenden en ouders in de bouwwerkgroep opgenomen.

Omwonenden willen een kleinschalige school, geen ingangen meer aan de J. de Graefflaan, maar naast de kerk, behoud van zonlicht in hun huizen, geen blokkendoos en de schoolpleinen zo gesitueerd dat zij geen last van lawaai meer ondervinden. DHS heeft toegezegd dat er kleinschalige bouw wordt toegepast van ca. twee verdiepingen hoog. Het ontwerp moet binnen het budget passen. De gemeente financiert het project.

Direct omwonenden/ belanghebbenden kunnen in een latere fase naar de rechter stappen en/ of bezwaar aantekenen tegen de vergunningaanvraag.

Het zal uiteindelijk aan de gekozen architect liggen of hij met het toegekende budget de wensen van bewoners, ouders en schoolpersoneel, kan inpassen in het basisprogramma van DHS en naar tevredenheid van alle direct betrokkenen een in  Rijks beschermd stadsgezicht Zorgvliet passende school kan ontwerpen.

Presentatie nieuwbouw voor buurt

Concept RPvE Annie M.G. Schmidtschool

DHS PVE deel 2 Functioneel technisch programma van eisen versie oktober 2014

Het technisch programma is het basisprogramma van het college van bestuur van De Haagse Scholen.

 Artikel in AD van ouders

1 gedachte over “Informatieavond bouwplannen Annie M.G. Schmidtschool”

  1. Arjen van der Zwaard

    Geachte heer Van Lawick, gaarne wijs ik u op de petitie tegen de sloop van de A.M.G. Schmidtschool en de bouw van een twee keer zo groot gebouw, https://anniemgschmidtschool.petities.nl

    Wellicht kunt u hiervan melding maken op uw website.

    Bij voorbaat dank en vriendelijke groet,

    Arjen van der Zwaard

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.