Per 1 juli betaald parkeren in Zorgvliet van 9:00 – 17:00 uur

De gemeente gaat de besluitvorming tot invoering betaald parkeren in Zorgvliet voorbereiden. Zorgvliet wordt per 1 juli toegevoegd aan vergunninggebied Archipel en krijgt een parkeerregime van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur (zie bijlage).

Duinoord wordt (zie kaartje voor de beoogde grens, Conradkade/ Laan van Meerdervoort) toegevoegd aan Geuzen- Statenkwartier (maandag tot en met zondag, 13.00 tot 24.00 uur). Regentessekwartier (zie kaartje voor de beoogde grens, Conradkade/ Laan van Meerdervoort) toegevoegd aan Bomenbuurt (maandag tot en met zondag, 18.00 tot 24.00 uur). De beoogde datum is alles door te voeren per 1 juli 2019. Voor vragen kunt u zich richten tot:

Selma van der Zwart
Senior projectleider parkeervoorzieningen
werkdagen maandag tot en met vrijdag, met uitzondering van de vrijdag in de oneven weken
mobiel 06 – 102 568 37
e-mail: selmavanderzwart@denhaag.nl

Gemeente Den Haag
Afdeling Uitvoeringsbeleid & Projecten
Carpentierstraat 54
2595 HL Den Haag

Postadres: Postbus 12651, 2500 DP, Den Haag

9 gedachten over “Per 1 juli betaald parkeren in Zorgvliet van 9:00 – 17:00 uur”

 1. Jammer dat er zo slecht geluisterd is. We worden nu wel verlost van de forenzen, want die kunnen overdag niet meer parkeren. Echter we hebben ook veel overlast van:
  – toeristen die in de hotels te horen krijgen om hun auto in Zorgvliet gratis te parkeren, want bij de hotels moeten ze rond Euro 19 per nacht betalen
  – en bewoners van Duinoord en Statenkwartier die hun (2e) auto ‘s avonds in Zorgvliet komen parkeren.
  Door de tijd te veranderen naar zeg 1300-2400, net als het Statenkwartier, was het totale probleem meteen opgelost.
  Ruurd Abma

  1. Voor zover ik het begrijp zullen we dat probleem van Duinoord en Statenkwartier niet krijgen omdat wij gelijk geschakeld zijn met de Archipel. Daarmee kunnen bewoners van Duinoord en Statenkwartier nog steeds wel bij ons parkeren, maar dienen ze er wel voor te betalen.

 2. Hans Buren

  Dit plan zal er toe leiden dat het aantal geparkeerde busjes van zwartwerkers nog alleen maar toeneemt.

   1. Waarom zouden zij dan komen ? Zij dienen dan te betalen en daarmee vervalt de noodzaak uit te wijken vanuit andere wijken ?

    1. Hans Buren

     ‘s Ochtends voor 9:00 busje ophalen, brommer of fiets in Zorgvliet parkeren, ‘s avonds na 17:00 busje weer parkeren. Net zoals dat nu ook al gebeurt. Met de invoering van het voorgenomen parkeerregime zullen de langparkeerders verdwijnen en de klusbusjes meer ruimte krijgen.

 3. Op welk tijdstip parkeer je als bewoner met een baan normaliter je automobiel in de straat waar je woont? Juist. Tussen 17:00 en 20:00. Dus dan moet het parkeerregime dat faciliteren. De eindtijd van 17:00 doet dat helemaal niet. Dit is waanzin.

  1. Beste Hans, heb je nog klachten over het parkeerbeleid in Zorgvliet ?
   De gevreesde komst van busjes is volgens mij uitgebleven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.