Technische cursussen van Hou van je Huis

Bij Hou van je Huis kunt u advies krijgen over het verduurzamen van uw woning. Dit jaar organiseert Hou van je Huis weer nieuwe cursussen om woningeigenaren en VvE’s te informeren over de mogelijkheden van het verduurzamen van hun woning. De eerstvolgende cursussen die staan ingepland gaan over isolatie en ventilatie, gasvrij wonen en warmtepompen.

25 april 2018: Isolatie en ventilatie: “de basis op orde” Thema: Isolatie van uw woning en hoe voorkomt u vochtproblemen in huis Verminder de warmtevraag van uw woning om zo energie te besparen en het comfort van de woning te verhogen. Daarmee zorgt u er voor dat uw woning gereed is voor de toekomst. In deze cursus krijgt u informatie over de (technische) mogelijkheden van isoleren van uw woning en het pand. Daarnaast krijgt u informatie over de subsidies die er nu zijn van de gemeente en de overheid als u gaat isoleren. Ook de toepassing van isolatie bij de verschillende type woningen/ panden wordt behandeld. Isolatie van het pand biedt goede mogelijkheden om het comfort van uw woning te verhogen en energie te besparen. De cursus biedt ook alle informatie om te zorgen voor een gezond binnenklimaat.

23 mei 2018 : Gasvrij wonen: wat is het alternatief? Thema: Warmtebronnen (nieuwe technieken) U krijgt informatie over de mogelijkheden om uw huis te verwarmen zonder gebruik te maken van aardgas. Welke technieken zijn er om uw huis slim te verwarmen. Hoe werkt dat en wat zijn de vooren nadelen van de diverse systemen? Wat is de beste oplossing in uw situatie? De gemeente Den Haag wil in 2040 energieneutraal zijn In deze cursus leert u wat erbij komt kijken als u van het gas af wil. Ook krijgt u inzicht in welke andere warmtebronnen er naast gas zijn en wat die in een woning verbruiken. Verder wordt er aandacht besteed aan de voor- en nadelen van lage temperatuur verwarming.

27 juni 2018 : Warmtepompen, de voor- en nadelen. Thema: Een warm huis zónder aardgas: dat kan duurzaam met een warmtepomp. U krijgt informatie over de mogelijkheden om uw huis te verwarmen zonder gebruik te maken van aardgas. Welke technieken zijn er, hoe werkt dat en wat zijn de voor- en nadelen van de diverse systemen? Wat is de beste oplossing in uw situatie? Na deze cursus weet u wat voor soort warmtepompen er op de markt zijn, welk systeem geschikt is voor uw woning of VvE en waar u op moet letten bij de aanschaf van een warmtepomp. Daarnaast krijgt u antwoorden op vragen, zoals: als ik kies voor lage temperatuur verwarming moeten er dan aangepaste radiatoren komen en zijn er nog meer aanpassingen in huis?

Voor alle cursussen geldt:

Locatie:
Pop Up Store
Fluwelen Burgwal 54,
2511 CJ Den Haag

Tijd: 19:30 – 21.45 uur, inloop vanaf 19.15 uur
Voor: Alle woningeigenaren en VvE’s
Toegang: Gratis
Aanmelden via: vvebalie@denhaag.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.