Jazz @ The Marriott | 3 juni | 14:30 Bert’s Swing Express

JAZZ @ THE MARRIOTT nodigt u graag uit voor een lunchconcert op zondagmiddag 3 juni in The Hague Marriott. Onder leiding van Bert de Kort zal Bert’s Swing Express optreden met een repertoire van classic swing en ballads. De presentatie is in handen van jazzliefhebber Ronald Blom. Bert’s Swing Express is een jazzensemble met een wissende personele samenstelling, maar met vaste grote namen. De geroutineerde band speelt nummers van Duke Ellington, Count Basie en anderen.

De entreeprijs bedraagt €15 per persoon. Voorafgaande aan het concert biedt het Marriott de gelegenheid om te lunchen. Dan zijn de kosten €40 per persoon. Tickets via jazzmarriottthehague@gmail.com of bestel telefonisch via 070-3525383. Het hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag. Op de live stream www.jazzattheclub.nl zal het concert integraal worden uitgezonden. De techniek is in handen van Marnix Bosman (MWB SoundProducts). Noteert u alvast ook zondag 5 augustus. Dan treedt pianist Harry Happel op met zijn ensemble.

Ronald Blom, jazzliefhebber en –presentator
Vincent Pahlplatz, general manager The Hague Marriott Hotel

JAZZ @ THE MARRIOTT wordt mede mogelijk gemaakt door Agile Business Builders en Einfach.

 

Bert’s Swing Express:

Bert de Kort, bandleider en cornettist, heeft een lange muzikale loopbaan achter zich. Hij speelde o.a. in de Dixieland Pipers en twintig jaar bij de Dutch Swing College Band. In 1977 richtte hij in Amsterdam de jazzclub Jazzland op. Hij is een veelzijdig musicus die vooral aandacht heeft getrokken voor zijn vertolkingen van ballads in het American songbook idioom.

Pianist Rob Agerbeek is autodidact. Hij richtte zich eerst op boogie woogie; later speelde hij ook bebop, hardbop en dixieland. Hij begeleidde honderden (internationale) jazzsterren, zoals Don Byas, Ben Webster, Hank Mobley, Dexter Gordon, Art Blakey, Gene Ammons, Johnny Griffin, Ann Burton, Roy Hargrove en Rita Reys. Hij heeft een eigen kwartet en nam ook daarmee vele albums op. In 2017 ontving hij een koninklijke onderscheiding.

Saxofonist Frits Kaatee heeft een rijke en jarenlange ervaring. Hij trad op met Kai Winding, Bud Freeman, Bobby Hackett, Billy Butterfield, Buddy Tate en vele anderen. Hij was lid van de Storktown Dixie Kids, New Orleans Syncopators en Ted Easton’s Jazzband. In 1995 ontving hij de Duketown Award.

Ton van Bergeijk is vocalist en gitarist, maar speelt ook banjo, mondharmonica en ukelele. Hij speelde o.a. met Stefan Grosssman en in de Dutch Swing College Band, Beau Hunks, Boulevard of Broken Dreams Orchestra en De Izzies. Enkele jaren geleden verscheen zijn solo-cd “Pickin’ Again!”.

Bassist Ludo Deckers speelt bij de Harbour Jazz Band en richtte The Fabulous Orchestra op. Hij begeleidde o.a. Bernard Berkhout.

Drummer Dolf Helge speelt o.m. met Frits Kaatee en Michael Varekamp. Hij startte in 1991 het Jazz Café de Bierkelder. Hij is daarnaast manager van het Jazzboekingsburo.