Kap 121 bomen Scheveningseweg eerder begonnen dan verwacht

De kap van 121 bomen op de Scheveningseweg is maandag al begonnen. Vroeger dan verwacht en in de vakantietijd zodat er weinig kans op spontaan protest is. Bewoners van Zorgvliet zijn over de vervroegde kap niet geïnformeerd. De bomen moeten weg omdat de sporen van tramlijn 1 worden vervangen.

Met een gang naar de rechter wilde de Bomenstichting, Stichting Wijkoverleg Zorgvliet en anderen voorkomen dat de bomen zouden worden verwijderd. De kap werd daarop enkele weken uitgesteld. Vorige week bepaalde de rechter dat negen van de 130 bomen die op de kaplijst stonden, behouden moesten blijven. De rest, 121 bomen, worden wel omgezaagd. Nog eens dertig bomen zullen worden verplaatst.

Een meerderheid van de gemeenteraad ging vorig jaar akkoord met de kap vanwege de aanleg van nieuwe tramrails op de Scheveningseweg. Het vervangen van het spoor op het tracé tussen de halte Duinstraat tot de Burgemeester Van Karnebeeklaan is noodzakelijk, omdat de fundering aan het verzakken is.

Route tram 1 ingekort
Vanwege de rechtszaak zijn de werkzaamheden aan de tramsporen vertraagd. Het gevolg hiervan is dat tramlijn 1 vanaf maandag 27 augustus tot zeker begin november niet rijdt tussen halte Kneuterdijk en eindpunt Scheveningen Noorderstrand. De HTM zet tijdens de werkzaamheden extra bussen in.

Luister hier naar het gesprek met Helga Fischer op Den Haag FM, zij protesteert tegen de bomenkap: bomenkap-scheveningseweg.mp3

Verweerschrift van de Bomenstichting, Stichting Wijkoverleg Zorgvliet en anderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.