Invoering betaald parkeren in Zorgvliet

Het bestuur heeft een overleg gehad over de invoering van betaald parkeren in Zorgvliet met Selma van der Zwart, projectleider bij de gemeente Den Haag. Waar staan we nu in het invoeringsproces? Vanaf wanneer kunnen bewoners vergunningen aanvragen? En hoe hoog worden de tarieven?

Het College heeft een brief met het voorstel voor de invoering van betaald parkeren per 1 juli naar de Raad gestuurd. Basis vormde de uitkomst van de informatiebijeenkomst waar een meerderheid van de bewoners zich uitsprak voor aansluiting bij het regime van de Archipel: Betaald parkeren van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Dit voorstel is onlangs naar alle bewoners gestuurd. De verwachting is dat door deze maatregel de parkeerdruk zal afnemen en langparkeerders uit de wijk geweerd zullen worden. Een jaar na invoering worden de maatregelen geëvalueerd. De planning is als volgt:

 • Op 16 april besluit het College.
 • Op 7 mei wordt een brief gestuurd naar de bewoners met een folder en een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst op 16 mei ’s middags of 21 mei ’s avonds.
 • Binnenkort wordt gecheckt of er voor bepaalde plekken nog aanvullende verkeersbesluiten nodig zijn.
 • Er worden kruisen gezet op de plaatsen waar de palen met de automaten geplaatst zullen worden. Ongeveer 16 in totaal voor de wijk, in de buurt van een lantarenpaal. Mocht de gekozen plek op grote bezwaren stuiten, neem dan contact op met de gemeente.
 • In juni plaatst de gemeente waarschuwingsborden: grote reclamezuilen en gele borden. De gele borden verdwijnen na een half jaar.
 • Na 1 juli zal er streng gehandhaafd worden.

Bewoners kunnen een parkeervergunning  op kenteken aanvragen vanaf 7 mei.

 • Tarief €60 voor de eerste auto
 • en voor een volgende auto €275.
 • Dit geldt niet voor bewoners die op eigen terrein kunnen parkeren. Zij worden geacht dat te doen. Zij kunnen wel een vergunning krijgen voor een tweede auto tegen het tarief van €60.
 • Aanvragen kan via internet maar ook met formulieren. Een vergunning geldt voor het hele gebied van Zorgvliet en Archipel.
 • Bewoners kunnen ook een vergunning aanvragen voor bezoekers voor €19 voor 260 uren per jaar. Er kunnen extra uren bijgekocht worden. U kunt een gebruiksvriendelijke app van de gemeente downloaden om bezoekers eenvoudig aan te melden.
 • Er geldt nog een aparte regeling voor mantelzorgers. Een overzicht is te vinden op de site van de gemeente www.denhaag.nl.

Wanneer er ingewikkelde situaties zijn, bijvoorbeeld bij een appartementengebouw met onvoldoende parkeerplaatsen op eigen terrein, is het verstandig om contact op te nemen met de gemeente (bijvoorbeeld door de VVE). Voor dit soort situaties en vragen, kunt u contact opnemen met zorgvlietparkeren@denhaag.nl. Voor andere vragen met ondergetekende.

3 gedachten over “Invoering betaald parkeren in Zorgvliet”

 1. Verder zal de gekozen tijd van 09:00 – 17:00 tot gevolg hebben dat heel zwart klussend Den Haag zijn bestelbusje ‘s avonds in onze wijk parkeert en ‘s ochtends vroeg weer ophaalt. Met achterlating van fiets of brommer overdag. Zorgvliet verwordt verder tot afvoerputje van Den Haag. Belang van bewoners wordt volslagen genegeerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.