15 maart | Jazz @ the Club | met de “Cursus Jazz” met TOM BEEK & MIKE BODDÉ

De Jazzcommissie van Sociëteit De Witte nodigt u graag uit voor de 17e editie van Jazz @ the Club op vrijdagavond 15 maart. Dan treden op saxofonist en presentator Tom Beek, pianist en zanger Mike Boddé, gitarist Wim Bronnenberg, bassist Udo Pannekeet en drummer Marcel Serierse. Dit concert – “Cursus Jazz” – vervangt de eerder geplande tenorbattle met o.a. Hans Dulfer en  Frits Kaatee. Het belooft een hilarische, educatieve en bovenal muzikale avond te worden.

Jazz at the Club is een initiatief van het bestuur van De Witte. Naast leden van Sociëteit De Witte kunnen ook Haagse jazzliefhebbers luisteren naar de top van de Nederlandse jazz. De dresscode op de sociëteit is normaliter jasje/dasje, maar bij uitzondering is dat bij Jazz at the Club informeler. Ook nu start dit radioconcert om 19:00 uur en zal tot ongeveer 21:00 uur duren. Tijdens het concert wordt een eenvoudig hapje geserveerd. Tot nu toe werden alle concerten goed bezocht. Er wordt een maximum aantal bezoekers van 200 gehanteerd, maar aangeraden wordt op tijd aanwezig te zijn in verband met de beschikbare stoelen. Reserveren van zitplaatsen is niet mogelijk.

Over de musici:

Tom Beek  is niet alleen saxofonist, maar ook componist, producer en organisator/presentator van jazzconcerten. Hij speelde als solist en begeleider met beroemdheden als Michiel Borstlap, Karin Bloemen, Randy Brecker, Gino Vannelli, Tom Harrell, Joe Lovano, Trijntje Oosterhuis, Sven Hammond, Rob Madna, Dizzy Gillespie, Ferdinand Povel en Pat Metheny.  Zijn laatste cd is getiteld “Forever and a day”.

 Multitalent Mike Boddé  studeerde piano aan het Rotterdams Conservatorium (naast Chinees in Leiden), was succesvol als cabaretier (met Thomas van Luyn) en stemmenimitator. Hij trad op in verschillende radio- en tv-programma’s, zoals Kopspijkers en Podium Witteman. In het theaterprogramma de Win-Win Situation speelde hij al met Tom Beek, Marcel Serierse, Udo Pannekeet en Wim Bronnenberg. Als pianist en zanger maakte hij deel uit van het Mariska Veres Shocking Jazz Kwintet. Hij speelde verder o.a. met en bij Trafassi en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Gitarist Wim Bronnenberg werd als jongen geïnspireerd door de muziek van Wes Montgomery. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij les kreeg van Eef Albers en Peter Nieuwerf. Zijn stijl beweegt zich tussen pop, jazz en fusion. Hij trad op met Pat Metheny, Dick de Graaf, Hans Mantel, Anne Chris, John Ruocco, Jim McNeely, Billy Hart, Martijn Vink, Gijs Hendriks, Jarmo Hoogendijk, Mike LeDonne, Bert van den Dungen, Jasper Blom, John Engels en Eric Vloeimans.

Udo Pannekeet speelt basgitaar. Zijn grote held is Jaco Pastorius. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij was lid van het Trio Isotope en het Tim Langedijk Trio. Ook speelde hij met Martijn van Iterson, Rob van Bavel, Chris Strik, Randy Brecker, Tom Beek, Jasper van ’t Hof  en Jeroen van Vliet. Zijn laatst verschenen cd heet ”On”.

Drummer Marcel Serierse speelt zowel jazz als pop. Hij is een bekende sessiemuzikant. Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium klassiek slagwerk. Daarna leerde hij het vak in New York bij Mel Lewis en Steve Gadd. Serierse begeleidde o.a. Rob Madna, Toots Thielemans, Al Jarreau, Laura Fygi, Ilja Rijngoud en Michel Petrucciani. Hij maakt verder deel uit van Equinox, het Rosenberg Trio en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Jazz at the Club 

Ook dit concert is thuis live te volgen via de livestream www.jazzattheclub.nl. Maandelijks is er een aflevering van het Jazz at the Club Radiomagazine dat gepresenteerd wordt door Ronald Blom, Robbert Coops en Paul Waaijers en technisch mogelijk wordt gemaakt door Marnix Bosman (MWB SoundProducts).

Programma:

Inloop:                         vanaf 18:00 uur
Jazz at the Club:         19:00-21:00 uur

Aanmelding jazzconcert incl. maaltijd:

Als lid van de sociëteit De Witte betaalt u € 12,50 p.p. Dat bedrag kunt u overmaken naar rekeningnummer IBAN NL23 RABO 0383.105.021 t.n.v. Sociëteit De Witte o.v.v. uw lidmaatschapsnummer, naam en code 1503/JAZZ. Niet-leden kunnen zich aanmelden door overmaking van € 20,00 p.p. naar rekeningnummer IBAN NL23 RABO 0383.105.021 t.n.v. Sociëteit De Witte o.v.v. uw naam en code 1503/JAZZ.

Uw betaling dient uiterlijk maandag 11 maart 2019 in het bezit te zijn van de sociëteit. Na ontvangst van uw betaling is er sprake van een definitieve reservering. Hiervan ontvangt u geen bevestiging. Indien u wel een bevestiging van uw betaling wenst, kunt u die per e-mail aanvragen via administratie@societeitdewitte.nlU kunt tot en met woensdag 13 maart (schriftelijk) kosteloos annuleren. Bij niet tijdig of geheel niet annuleren (no-show) bent u 100% van de prijs verschuldigd.

Noteert u alvast de volgende concerten in De Witte op vrijdag 20 september  en 15 november 2019. Op 20 september treedt het John Engels Kwintet op met Benjamin Herman (saxofoon), Rob van Bavel (piano), Jan van Duikeren (trompet), Tobias Nijboer (bas) en uiteraard John Engels (drums) met een “Tribute to the Diamond Five”. Op 15 november treden onder voorbehoud op de tenorsaxofonisten Hans Dulfer, Frits Kaatee en Stan van de Wetering, begeleid door Peter van Santen (piano), Erik Barkman (bas) en Cyril Directie (drums). Zie voor verdere informatie www.societeitdewitte.nl en/of www.jazzattheclub.nl

Met vriendelijke groeten en tot ziens bij Jazz at the Club,

Namens de Jazzcommissie van Sociëteit De Witte:

Ronald Blom, Robbert Coops, Ruud Steegman, Bart van Straten en Wolbrand van der Vis