Global Cyberspace Conference 2015

Bijlage kaart_1Op 16 en 17 april organiseren het Ministerie van Buitenlandse Zaken  en het Ministerie van Veilheid en Justitie samen met de gemeente Den Haag de vierde Global  Cyberspace Conference 2015. De titel van de conferentie klinkt vriendelijk, maar gaat over serieuze zaken: cyber crime, hacken en hoe dit voorkomen. De conferentie wordt gehouden in het World Forum. Londen, Boedapest en Seoul traden eerder op als gastheer.

Naast meer dan honderd landen, heeft de Nederlandse regering ook bedrijven en belangenorganisaties uitgenodigd om aan de conferentie deel te nemen. Er worden meer dan 1300 deelnemers verwacht, waaronder belangrijke ministers van buitenlandse zaken en diplomaten. De veiligheidsmaatregelen rond de conferentie zijn vermoedelijk vergelijkbaar met die rond de NSS-top in 2014.

Uit de evaluatie van diezelfde NSS-top is gebleken dat de overlast voor buurtbewoners en bedrijven substantieel is geweest en dat de voorbereiding en afbraak van het evenement veel langer heeft geduurd en meer voeten in de aarde heeft gehad dan was voorgespiegeld.

Burgemeester Van Aartsen heeft gezegd dat hij er alles aan zal doen om de conferentie vlekkeloos te laten verlopen. Bewoners en bedrijven in de omgeving van de conferentie zullen nauw bij de voorbereidingen betrokken worden, aldus Van Aartsen.

Tot nu toe is de buurt echter nog niet bij de voorbereidingen betrokken en is er weinig informatie voor omwonenden beschikbaar. Wanneer beginnen de zichtbare voorbereidingen die voor overlast gaan zorgen? Welke straten worden no go area? Vanaf wanneer kunnen de bewoners van Zorgvliet weer dag en nacht helikopters horen overvliegen?  Worden de straten ‘s nachts weer fel verlicht? Voor welke zones geldt een uitgebreide identificatieplicht?

Het bestuur van het Wijkoverleg neemt contact op met de gemeente.

nss4

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.