Demonstratie Stop International Park 10 januari

Demonstratie: zondag 10 januari 2016, 13.00-15.00 uur, aanvang op de Zandvlakte (nabij kruising Ary van der Spuyweg/Scheveningseweg)

De gemeente Den Haag maakte onlangs haar plannen bekend voor de transformatie van de Scheveningse Bosjes, de Waterpartij, Belvédère en het Westbroekpark tot een ‘Internationaal Park’. Meteen vanaf de bekendmaking kwamen directe omwonenden én gebruikers van deze unieke groenvoorzieningen tegen de plannen in het geweer. Zij vrezen een enorme kaalslag door de vercommercialisering van met name de Scheveningse Bosjes.

STOP INTERNATIONAAL PARK!
Op zondag 10 januari zullen de actievoerders zich massaal verzamelen om hun tegengeluid kracht bij te zetten. Het Comité Stop Internationaal Park roept alle Hagenaars op zich aan te sluiten bij het protest. Een aantal bekende Hagenaars, waaronder Sjaak Bral, heeft reeds aangegeven van de partij te zijn bij de manifestatie. Een wandeling rond de Scheveningse Bosjes en langs de Waterpartij is onderdeel van de manifestatie, die om 13.00 uur in de Scheveningse Bosjes, op de ‘grote zandvlakte’ nabij de kinderspeelplaats en de skatebaan bij de kruising Ary van der Spuyweg/Scheveningseweg begint.
De organisatie verwacht een grote toeloop van sympathisanten. De petitie ‘Stop Internationaal Park’ die medio december startte is inmiddels door bijna 4500 mensen ondertekend.

ACHTERGROND
Eind november maakte de gemeente Den Haag haar plannen met de Scheveningse Bosjes, de Waterpartij, Belvédère en het Westbroekpark bekend. Deze plannen omvatten o.a. horeca, het aanleggen brede paden, afgravingen voor een beek, een uitkijktoren midden in Belvédère en meer bruggen over de Waterpartij en het Kanaal.

Gebruikers keuren de plannen af. Zij stellen: Het unieke van Den Haag is juist dat er oorspronkelijke natuur midden in de stad is. Deze natuur zal door de plannen geheel teniet worden gedaan. Geschat wordt onder meer de kap van 4.000 bomen. Natuurverenigingen zoals AVN zijn ook tegen de plannen van de wethouder.
Daarom maken de demonstranten zich hard voor ondermeer voorkoming van aantasting van het huidige natuurlijke bos, het behoud van ruiterpaden en vrije hondenuitlaat en een degelijk onderhoud van dit unieke binnenstedelijke bos.

ZIENSWIJZE
Hagenaars kunnen een ‘Zienswijze’ (gemotiveerd bezwaar) indienen bij de gemeente door een email te sturen naar info-internationalezone@denhaag.nl. Dit kan nog tot 17 januari. Inmiddels heeft de gemeente al bijna 3000 bezwaren tegen haar plannen ontvangen.

Bron: De Posthoorn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.