Bomen Scheveningseweg tegen de vlakte voor nieuwe trams HTM?

De roep om de Scheveningseweg in Den Haag in zijn bestaande toestand te handhaven, klinkt steeds luider. Na natuurorganisaties en omwonenden pleit nu ook collegepartij HSP daarvoor.

Voor andere trajecten zoals die van lijn 12, 17 en 6 wordt ook overwogen smalle trams aan te schaffen. Waarom zou dat hier niet kunnen?

Om bomen te sparen zouden er geen nieuwe trams van het brede type op lijn 1 kunnen worden ingezet. Raadslid Gerwin van Vulpen verzoekt HTM, gemeente en Metropoolregio daarom naast de brede nieuwe trams, ook smalle versies te kopen.

,,Voor andere trajecten zoals die van lijn 12, 17 en 6 wordt ook overwogen smalle trams aan te schaffen. Waarom zou dat hier niet kunnen?” vraagt hij zich af.

De Scheveningseweg ligt op twee manieren onder vuur. Enerzijds is er de tramkwestie, anderzijds het plan voor een ingrijpende herinrichting van de aangrenzende Scheveningse Bosjes tot ‘internationaal park’. Aan de noordelijke zijde van de Schevening-seweg zou onder meer het fietspad moeten worden verlegd, tevens zouden er meer doorkijkjes in de bosjes moeten komen.

Protest
Het parkplan heeft een storm van protest veroorzaakt. Op de Facebookpagina Behoud Scheveningse Bosjes, Waterpartij en Westbroekpark hebben bijna 2700 mensen hun steun betuigd. Vrijwel iedereen vindt dat er geen bomen mogen worden gekapt en dat de sfeer van de ‘wilde’ Bosjes niet mag worden aangetast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.