30 km zone en verkeersdrempels in Zorgvliet

Naar aanleiding van de brief van de gemeente over de instelling van een 30 km zone in Zorgvliet en daaraan gekoppelde maatregelen (in totaal 13 sinus drempels) heeft het Wijkoverleg een gesprek gehad met betrokken ambtenaren. Inzet van dat het Wijkoverleg is dat wij het aantal drempels te hoog vinden.

De gemeente legde uit dat Zorgvliet een van de laatste wijken is waar deze maatregelen worden uitgevoerd en dat de plaatsing van drempels obv objectieve criteria gebeurt, namelijk om de 75 meter. Dit om onvermijdelijke discussies over de positie van drempels te pareren. De invoering van de 30 km zone inclusief drempels is overigens wettelijk vastgesteld (en is geen onderwerp van inspraak in de wijk).

Wij hebben betoogd dat gegeven het bochtige traject in de wijk men met minder drempels toe zou kunnen, wat de Gemeente ook geld zou besparen. Naast het bezwaar dat er teveel drempels zijn, is bezorgdheid dat drempels ook gevaarlijk kunnen zijn voor (kleine fietsende) kinderen. De Gemeente stelde dat er van gevaar voor kinderen niet is gebleken uit de tientallen buurten waar deze drempels al zijn ingevoerd. De vraag is overigens wat gevaarlijker is; drempels of auto’s die ongehinderd 50 km of harder kunnen rijden in het bochtige traject op de Alexander Gogelweg.

Uitkomst van het gesprek was dat:

  1. de gemeente e.e.a. nog eens bestudeert en eventueel aanpassingen aanbrengt en dit doorgeeft;
  2. de gemeente het trillingsonderzoek voor direct betrokken bewoners ter beschikking stelt;
  3. de drempels rond de Annie M.G Schmidtschool op het Stadhoudersplantsoen mogelijk aangehouden worden tot na de komende bespreking met De Haagse Scholen. DHS heeft een extern bureau in de hand genomen om een verkeersrapport te maken voor de situatie rond de school, na overleg met betrokken bewoners.
  4. alle bewoners worden op de hoogte gesteld van alle reacties/bezwaren die binnengekomen zijn
  5. een nadere aanpassing met ons besproken zal worden, hopelijk nog voor het zomerreces (7 juli)

Planning is overigens dat het werk nog voor eind 2017 uitgevoerd gaat worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.