Zon op World Forum


Datum: donderdag 13 april, 20.00 uur
Locatie: World Forum, Churchillplein 10
Het initiatief Zon op World Forum, gestart onder auspiciën van BuurtEnergie Statenkwartier (BES), is aantrekkelijk voor bewoners van het Statenkwartier en omliggende wijken, die duurzame energie willen opwekken maar geen eigen dak hebben voor het plaatsen van zonnepanelen of dit niet willen of kunnen, bijvoorbeeld, omdat de VvE geen toestemming geeft.Hoe werkt het?
Deelnemers worden lid van de Coöperatie Zon op World Forum. Alle deelnemers leggen geld in, waarvan de coöperatie zonnepanelen koopt. De coöperatie is dus eigenaar van de panelen. De leden vormen samen de coöperatie en krijgen certificaten.
De gemeente Den Haag stelt als eigenaar het dak van het World Forum beschikbaar. Het dak is zo groot, dat er 300-400 panelen op passen. De jaarlijkse zonnestroomopbrengst wordt geschat op circa 100.000 kWh. Dit geeft een milieubesparing van 53 ton CO2 per jaar. Zo draagt u zelf lokaal bij aan het beperken van de klimaatverandering.Kosten en Baten
De leden van de coöperatie hoeven geen energiebelasting (en de BTW daarover) te betalen over elk kilowattuur dat zij in de coöperatie opwekken. Eén paneel kost all-in ongeveer € 320,- en levert gemiddeld 250 kilowattuur stroom per jaar. In 2016 leverde dit een korting aan energiebelasting inclusief BTW van zo’n € 30,- per paneel op op je elektriciteitsrekening.
Daarnaast krijgen de deelnemers nog een opbrengst uit de coöperatie voor de verkoop van de opgewekte stroom, ongeveer € 10,- per paneel per jaar. Hiermee worden ook de periodieke onderhoudskosten betaald.
Als eigenaar van één of meer zonnepanelen kun je verwachten dat je investering in zo’n 8 jaar is terugverdiend. Je blijft daarna nog jaren profiteren van de opbrengst van je zonnepanelen. Op jaarbasis is een financieel rendement van zo’n 9% te verwachten, veel aantrekkelijker is dan de huidige rente op je spaarrekening.Zo doet u mee:
Dit jaar worden naar verwachting de panelen aangeschaft, geïnstalleerd en aangesloten op het stroomnet. Elke inwoner van het Statenkwartier en ook inwoners van omliggende wijken kunnen meedoen door toepassing van de postcoderoos regeling. Je bepaalt zelf hoeveel panelen je aanschaft, hoewel aangeraden wordt niet meer panelen te “kopen” dan het jaarlijks verbruik aan elektriciteit. Als je geïnteresseerd bent, stuur een email naarinfo@zonopworldforum.nl of registreer je op de website van onze partner Zon op Nederland.

Voorlichtingsbijeenkomst
Een voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op donderdag 13 april, 20.00 uurop locatie van het World Forum, Churchillplein 10. Daar wordt u bijgepraat en kunt u al uw vragen stellen!Graag tot ziens!

Met vriendelijke groet,
Initiatiefgroep ZoWF en Buurtenergie Statenkwartier

Vereniging Buurtenergie Statenkwartier (BES) wil – samen met de wijkbewoners – het Statenkwartier voorbereiden op het jaar 2040. De gemeente Den Haag is dan CO2 neutraal. Daarom stimuleert en faciliteert BES duurzaamheidsinitiatieven in en voor de wijk om te komen tot duurzame en comfortabele woningen. BES draait op vrijwilligers en heeft geen commerciële doelstelling. U steunt ons door lid te worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.