Wijkschouw i.v.m. nieuwbouwplannen Annie M.G. Schmidtschool

Het bestuur heeft de Haagse gemeenteraadsfracties uitgenodigd voor een bezoek aan de omgeving van de Annie MG Schmidtschool aan de Jacob de Graefflaan in Zorgvliet. Dit naar aanleiding van de nieuwbouwplannen van de school en het concept bestemmingsplan Zorgvliet World Forum. Het bezoek vindt plaats op dinsdag 15 december van 14.30 tot 16 uur, tezamen met de buurtbewoners ter plaatse van huisnummer 8.

Bewoners en het wijkbestuur van Zorgvliet nodigen de raadsleden uit om de volgende redenen:

  1. De school wil nieuwbouw vanwege te verwachten verdubbeling van 230 leerlingen nu naar bijna 500. Maar onderbouwing van deze verdubbeling is noch door de school noch door de gemeente gegeven. DSO geeft in het concept Plan van Uitwerking aan dat het aantal leerlingen voor deze school gelijk zal blijven. Nut en noodzaak van verdubbeling blijft daarmee onduidelijk.
  2. Renovatie van het hoofdgebouw is niet door de school voorzien vanwege lagere bijdrage dan voor nieuwbouw door de gemeente, maar zou een goede optie kunnen zijn.
  3. Volgens het vigerende bestemmingsplan dient nieuwbouw te passen in het Rijksbeschermd stadsgezicht Zorgvliet. Daaronder valt ook de kavel van de school.
  4. Het huidige gebouw is voor velen beeldbepalend en gebouwd met respect voor en naar de stijl van dat beschermd stadsgezicht.
  5. De bewoners zijn van mening dat nieuwbouw niet alleen moet passen in het beschermd stadsgezicht. Ook moet rekening worden gehouden met de nu al aanzienlijke overlast van de school: verkeersoverlast door auto’s en (bak)fietsen; en geluidsoverlast door kinderen. Tot slot mag nieuwbouw niet leiden tot verlies aan invallend licht in tuinen en huizen van de bewoners.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.