Uitnodiging Foodtruckfestival vrijdag 16 november

Contact met de buurt. Laat ik onze school even voorstellen. Wij zijn Christelijk Gymnasium Sorghvliet. Sinds 1965 huizen wij in ons pand aan de Johan de Wittlaan 22. Toen met een gering aantal leerlingen. Nu, 53 jaar na de opening van ons huidige gebouw  en 110 jaar sinds de oprichting zijn we heel wat groter geworden. We hebben inmiddels 800 leerlingen en 80 personeelsleden. En we vinden ons zelf nog steeds een kleine school!
Hierboven schrijf ik 110 jaar. Wij bestaan inderdaad 110 jaar en zullen dat vieren van 14 tot en met 16 november. Het thema van het lustrum is ‘duurzaamheid’. De activiteiten zullen veelal in en rond het schoolgebouw plaatsvinden. In het kader van de duurzaamheid laten wij geen bussen voorrijden om onze leerlingen naar allerlei attractieparken te vervoeren.
We beginnen woensdag met een ontbijt voor alle leerlingen, waarna we naar de Antonius Abt aan de Scheveningseweg vertrekken voor de officiële opening van het lustrum. Eén van de sprekers zal Merijn Tinga zijn, de bekende plastic soup surfer.
Hierna gaan de leerlingen in hun leerjaar uiteen voor verschillende activiteiten. Zo zullen de leerlingen van klas 1 & 2 hun docenten moeten gaan zoeken die zich als vos verkleed ophouden in de buurt van de school.
Op donderdag is het rustig in het gebouw. Wij gaan dan met alle leerlingen sporten in de sportaccommodatie van VELO.
Op vrijdag zijn er allerlei sprekers en workshops. In de middag mondt dit uit in een foodtruckfestival, met verkoop van eten, gemaakt van zogenaamd afgekeurde producten, een krekelburgertruck en kledingverkoop. Dit is slechts een kleine opsomming uit de activiteiten. Het geld dat opgehaald wordt gaat naar de Stichting van Merijn Tinga en naar Wildlife Justice een organisatie die zich bezighoudt met het redden van bedreigde dieren.
‘s Avonds sluiten we af met een schoolfeest dat, gelukkig voor de wijkbewoners, niet in school zal plaatsvinden.
U bent van harte uitgenodigd om een bezoekje te komen brengen aan ons foodtruckfestival. Dit zal plaatsvinden tussen 14 en 16 uur.
Tussen deze feestelijkheden door loopt de verbouwing van de kozijnen aan de kantoorzijde (Stadhoudersplantsoen) van het gebouw. De kozijnen worden vervangen en voorzien van dubbel glas. Momenteel worden daartoe de benodigde steigers geplaatst. Deze verbouwing zal ongeveer drie weken duren.
Met vriendelijke groet van de buren van Johan de Wittlaan 22,
Joke Hagoort-Bink
conrector Christelijk Gymnasium Sorghvliet

1 gedachte over “Uitnodiging Foodtruckfestival vrijdag 16 november”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.