Start bouw Short-stay hotel De Ambassadeur aan Stadhoudersplantsoen 12-18

Het voormalige gebouw van het Landbouwschap wordt de komende tijd veranderd in een zogenoemd short-stay hotel. In hotel De Ambassadeur komen 31 appartementen en 60 short-stay hotelkamers.

Na een langdurige vergunningaanvraag procedure hebben de Zwitserse eigenaren toestemming gekregen om een hotel in Zorgvliet te bouwen. Door het servituut dat eeuwigdurend op de wijk gevestigd is, is een hotel in de wijk eigenlijk niet mogelijk.  Wijkbestuur en bewoners hebben echter geen bezwaar aangetekend tegen de komst van dit hotel, misschien wel vanwege de locatie en omdat er vanaf het begin goed gecommuniceerd is door het bedrijf met de bewoners. De eisen van het wijkbestuur zijn vooralsnog gehonoreerd: rechtstreekse communicatie met bewoners, geen parkeeroverlast, geen horeca.

Burgemeester en wethouders hebben op 15 mei 2014, op basis van artikel 2.12, eerste lid onder a sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), voor het project een afwijkingsbesluit vastgesteld en een omgevingsvergunning verleend.

Vanaf februari 2015 wordt er gewerkt aan de bouw van hotel De Ambassadeur. Aan de buitenkant van het gebouw zal niet zoveel veranderen. Aan de achterkant komen balkons, op de eerste etage komt een terras en de top appartementen krijgen een dakterras.

De overlast voor de buurt zal beperkt blijven tot het afsluiten van het fietspad tussen Gymnasium Sorghvliet en de achterkant van het hotelgebouw. De Stadhouderslaan zal  indien nodig  tijdelijk versmald worden tot 1 rijbaan voor werkzaamheden. Vrachtauto’s worden zoveel mogelijk via de achterkant gestuurd.

De werktijden zijn van 07.00 uur-16.00 uur. Drie dennenbomen aan de achterkant bij de garages moeten het veld ruimen voor de verbouwing. De verbouwing zal ongeveer een jaar duren.

Er lopen zeer korte lijnen met de managing director Niv Kottef van ontwikkelaar Beapart Nederland BV. Het management van  B-Apart Hotels en de bouwuitvoerder, Pleijsier Bouw uit Nijkerk, doen er alles aan om de omwonenden goed te informeren en de overlast voor wijkbewoners zo klein mogelijk te houden. De eerste bijeenkomst met wijkbewoners was twee jaar geleden, met direct omwonenden worden regelmatig gesprekken gevoerd  en een nieuwe bijeenkomst voor de wijk wordt gepland.

Bij vragen of overlast kunt u bellen  met de projectleider, de heer Nick Timmer 06 – 29361490. Hij is ook te benaderen in de uitvoerderskeet op het parkeerterrein naast het T.M.C. Asser Instituut.

       

 Ria Vedder/ Daphne Nicolai

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.