Bekeuring voor overlast gevende oldtimers, aanhangwagens, campers en sloopauto’s

By 11 december 2014september 8th, 2016Overlast in Zorgvliet

Het zal u niet zijn ontgaan: onze wijk wordt door de rest van Den Haag gezien als een long-stay parkeerterrein en autokerkhof voor hun afgedankte auto’s. Het resultaat is onnodige parkeeroverlast.

Sommige auto’s staan maanden geparkeerd, zodat de plantsoenendienst het mos en het gras niet kan verwijderen. Een lelijk gezicht! Ook worden oldtimers voor weken op de stoep geparkeerd. Er staan zelfs auto’s waar de ruiten inmiddels al uit zijn. Een aantrekkelijke plek om brand te stichten.

2015-01-07 15.43.35

Het bestuur houdt de overlast scherp in de gaten en heeft geregeld overleg met onze wijkagent Anje Veentjer. Zij schrijft eigenaren van wees-auto’s aan en laat de auto’s wegslepen als reacties uitblijven. Zorgvliet heeft als een van de weinige wijken in Den Haag geen betaald parkeren. Onze wijk werkt als een magneet op mensen die meer dan één auto hebben, bijvoorbeeld een oldtimer of een camper. In eigen wijk is parkeren een dure grap. En de buurman van nummer 46 zal ongetwijfeld snel verhaal komen halen als jij je camper pontificaal voor zijn voordeur zet. Dus zetten ze hun oude troep voor lange tijd onbezorgd in de nette wijk Zorgvliet.  Kost niks, is veilig en jij en je buurtgenoten zijn er van af.

Het bestuur overlegt met de gemeente hoe deze problematiek het beste kan worden aangepakt. Uw ideeën en oplossingen zijn overigens van harte welkom!

Sinds enige tijd is het voor de politie weer mogelijk om bekeuringen uit te schrijven omdat de gemeente wet is aangepast voor overlast veroorzakende voertuigen. U kunt een e-mail sturen naar de wijkagent als er langdurig busjes e.d. in de wijk geparkeerd staan.

Robert van Lawick

372-anje-veentjerAnje Veentjer is
Wijkagente voor Zorgvliet en Duinoord
Bureau Scheveningen
Nieuwe Parklaan 250 – 2587 BZ Den Haag
Postbus 264 – 2501 CG Den Haag
Telefoon: 0900-8844
E-mail: anje.veentjer@haaglanden.politie.nl

Daphne Nicolai

Author Daphne Nicolai

More posts by Daphne Nicolai

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.