Coops pleit voor betaald parkeren in heel Zorgvliet

Oud Wijkoverleg voorzitter Robbert Coops pleit in een ingezonden brief in Den Haag Centraal voor een betaald parkeren regime dat geldt voor heel Zorgvliet.

2 gedachten over “Coops pleit voor betaald parkeren in heel Zorgvliet”

 1. L.S.,
  Ik wil graag reageren op het artikel “Geen Troepen verplaatsingen in Zorgvliet” van de heer Robbert Coops in het DHC van 25 oktober, pagina 12.
  De heer Coops stelt namelijk voor om , “als het dan zonodig moet, betaald parkeren in te voeren op werkdagen tussen 0900 en 1400 uur.”
  Mijn oordeel is dat slechts een gedeelte van het parkeer probleem in Zorgvliet hiermee wordt opgelost.
  Laten we de situatie even analyseren.

  Zorgvliet is inderdaad het parkeerafvalputje van Den Haag. Dit ben ik wel eens met de heer Coops. Dit komt door gratis parkeren in deze wijk en wel doordat:
  – 1) de forenzen parkeren in de ochtend, na wat gezoek, en gaan door naar hun werk per (vouw) fiets of per openbaar vervoer. Aan het eind van de dag zie ik hen weer vertrekken.
  – 2) mensen uit omliggende wijken parkeren hun (2e) auto in Zorgvliet aan het eind van de dag en lopen naar huis. De volgende ochtend vertrekken ze weer naar hun werk. Hun plaatsen worden ingenomen door de forenzen.
  – 3) toeristen die te horen krijgen bij de hotels, waar ze 17 euro per nacht moeten betalen, dat het in Zorgvliet gratis kan. Vooral in de zomer zie je vele auto’s met buitenlandse kentekens geparkeerd.
  – 4) diverse garage bedrijven parkeren hun auto’s, herkenbaar aan hun logo.
  – 5) sommige auto’s en campers staan soms maanden lang geparkeerd.

  Het gevolg is, dat er voor eigen bewoners en voor bezoek van familie leden en van postbezorgers en monteurs e.d. geen parkeerplaats is.

  Ik stel dan ook voor om betaald parkeren in te voeren voor alle dagen van de week tussen 1300 en 2400 uur, net als in het Statenkwartier. In een klap komen de forenzen niet meer, noch de mensen van omliggende wijken aan het eind van de dag, noch de toeristen, noch de garages, en de langdurige parkeerders komen ook niet meer.
  Wel kan iedereen ‘s ochtends vrij parkeren tot aan 1300 uur, dus inclusief familieleden en mensen die eventueel een klus moeten doen. Na 1300 uur kan de bezoekerspas gebruikt worden.

  Ruurd Abma
  Bewoner aan de Alexander Gogelweg in Zorgvliet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.