Boudewijn met de botte bijl

De gemeente heeft gisteren bekend gemaakt dat ze in de periode van 10 oktober tot en met 25 november de populieren aan de Johan de Wittlaan, de Kennedylaan en het Stadhoudersplantsoen gaat omzagen.

Het gemeentebesluit is slechts 5 dagen voor het omzagen van de bomen bekend gemaakt. Belanghebbenden kunnen tot 6 weken na de bekendmaking bezwaar aantekenen, wat op deze manier natuurlijk praktisch onmogelijk is. Bewoners worden – zoals zo vaak – voor een fait accompli gesteld. In strijd met de Algemene Wet Bestuursrecht en feitelijk niet geïnteresseerd in de bewoners. Bezwaar maken tegen het omzagen van bomen die tegen die tijd al lang zijn omgehakt. De gemeente lijkt ermee weg te komen.

Velen van u hebben zich ingezet om de bomen te behouden of in ieder geval gefaseerd te kappen. Het heeft allemaal niet mogen baten. Wethouder Revis zet de botte bijl in de bomen. Er zijn helaas nog meer plannen van de gemeente die het groen in onze wijk bedreigen. Wij hopen dat u zich ook voor dit Rijks beschermde groen blijft inzetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.