Eurojust

Een steen des aanstoots voor de wijk is de bouw van het grote nieuwe kantoor voor Eurojust. Het vorige wijkbestuur heeft zich, helaas vergeefs, hevig verzet tegen de komst van dit enorme bouwproject op een plek waar het niet inpast. Dat de locatie helemaal niet geschikt is, is inmiddels wel gebleken. De architect heeft zijn toevlucht moeten nemen tot het aanbrengen van een stalen damwand om nog te kunnen voldoen aan de veiligheidseisen.

Er is immers niet genoeg ruimte voor het aanhouden van de 30 meter stand of zone. Het tekort aan ruimte komt ook naar voren bij de planning van de route voor het bouwverkeer. Dat kan niet eenvoudig aan- en afrijden vanaf de Johan de Witlaan, maar moet door de wijk heen.

Daarbij is het natuurlijk diep droevig dat de gemeente nu wel toegeeft in haar visie op de internationale zone dat bij voorkeur gebruik gemaakt moet worden van bestaande kantoorgebouwen gelet op de grote leegstand. Eurojust had waarschijnlijk prima gehuisvest kunnen worden in het kantoor van Verkeer en Waterstaat aan de Plesmanweg. Maar de nieuwbouw is nu niet meer terug te draaien. Het enige dat bereikt is, is dat de gemeente tijdens de laatste bezwaarprocedure excuses heeft aangeboden voor de slechte communicatie met het wijkbestuur.

De hoop is nu dat die communicatie in elk geval beter gaat in de toekomst. Dat zal nodig zijn om overlast tijdens de bouw zoveel mogelijk te beperken. Verwacht mag immers worden dat er nog heel wat verkeers- en parkeerproblemen gaan ontstaan. De toegangsroute door de Verlengde Tolweg is heel smal.

Positief punt is dat de aannemer Heijmans een brief aan de bewoners heeft gestuurd met duidelijke vermelding van de personen waarmee contact kan worden opgenomen. Bij problemen of vragen kunt u op werkdagen bellen met omgevingsmanager Marjolein van Schaik via het algemene nummer 073-5435111. Ook is er op 2 oktober een eerste informatiebijeenkomst gehouden in Worldhotel Bel Air.

Het Wijkbestuur zet zich in om goed contact te houden met aannemer en gemeente.

Dick Schoorel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.