Demonstratie tegen International Park groot succes

De demonstratie tegen de gemeentelijke plannen voor het Internationale Park vanmiddag was een groot succes. Er waren veel demonstranten op de been. Het protest verliep vlekkeloos.

IMG_20160110_133603

De demonstranten werden toegesproken door Sjaak Bral en Wieteke van Dort, sprekers van de AVN, Toon Boersma en wethouder Boudewijn Revis, die het onzalige plan heeft voorgesteld. Er was muziek en koffie en vooral veel boosheid over de manier waarop de gemeente de bewoners bij de plannen heeft betrokken.

Uit  de toespraken werd eens te meer duidelijk hoe onzinnig de plannen van de gemeente zijn. Zo moet er een beek komen die de Waterpartij verbindt met een nog te bouwen vijver, op de plek waar nu de zandvlakte is. Daarvoor moeten veel bomen worden gekapt. En om te voorkomen dat het dure voorgezuiverde drinkwater van Dunea direct in de zanderige duingrond wegloopt, moet de beek worden aangelegd in een betonnen bak…enfin, u kunt zich de overlast en schade wel voorstellen.Wethouder Revis was zich van geen kwaad bewust en riep de aanwezigen op om hun zienswijze op de plannen voor 15 januari bij de gemeente in te leveren.

Op www.avn.nl kunt u de petitie tekenen. Bekijk hieronder de reportage van TV West over de demonstratie.

http://www.omroepwest.nl/tv/programma/170000115/TV-West-Nieuws/aflevering/170027365

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.