Beroep tegen bestemmingsplan Z&WF ingediend

Zoals we al eerder aangekondigd hebben, zijn we samen met de Stichting SOS Den Haag van Peter Drijver in beroep gegaan tegen het bestemmingsplan Zorgvliet en World Forum. Aan de eerder door ons ingediende zienswijzen tegen het ontwerp-bestemmingsplan is niet, danwel onvoldoende tegemoet gekomen. De zienswijzen zijn niet dan wel onvoldoende, inhoudelijk en gemotiveerd weerlegd.

Wij menen dat de staande praktijk heeft uitgewezen dat in het vigerend bestemmingsplan geen rekening wordt gehouden met de bezwaren van de Provinciale Planologische Commissie. Dit betreft de dubbelbestemming ‘cultuurhistorie’ op het aspect van het ‘dak-kappen-landschap’ van het Rijksbeschermd gezicht. Dit gebrek moet daarom alsnog gerepareerd worden.

Verder vinden wij dat het bestemmingsplan naar believen citeert uit door de raad vastgestelde stukken en daarmee een onzorgvuldig beeld neerzet van vastgestelde waarderingen en -straatorden.

Tot slot vinden wij dat aan grote woonhuizen naar believen de bestemming Kantoor- of Wonen is gegeven waar voorheen een gemengde bestemming een flexibeler gebruik hiervan mogelijk maakte in de stedelijke voorraad.

We houden u op de hoogte van het proces.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.