Stadhoudersplantsoen 2

By 28 juni 2016 september 8th, 2016 Verkocht, gesloopt of verbouwd in Zorgvliet

Den-Haag-Stadhoudersplantsoen-resized

Het kantoorgebouw op “palen”, Stadhoudersplantsoen 2, een uniek voorbeeld van een Wederopbouw gebouw, wordt getransformeerd tot een luxe woongebouw met 21 ruime appartementen. Het bestaande kantoorpand is ontworpen door architect Piet Zanstra (bouwjaar 1965). De architectonische opzet is bijzonder en is geïnspireerd door een van de vijf basisprincipes van Le Corbusier waarbij het gebouw op zuilen vrij van de grond staat. Het ontwerp voor de transformatie is afgestemd op het behouden van karakteristieke architectonische details van het gebouw, zoals de natuurstenen gevel en de bijzonder vormgegeven luifel ter plaatse van de hoofdentree. Aan de zuidzijde worden ruime balkons aan de gevel aangebracht.

De verschillende appartementen op de eerste t/m zesde verdieping hebben een woonoppervlak variërend van circa 100 m2 tot 200 m2. Op de 7e verdieping wordt een penthouse gerealiseerd met een woonoppervlak van circa 300 m2 en een terras van circa 150 m2. Veel appartementen hebben uitzicht op de skyline van het stadscentrum van Den Haag, het naastgelegen Catshuis en Park Zorgvliet. Het huidige terrein wordt volledig opnieuw ingedeeld en ingericht. Auto’s zullen op maaiveld en inpandig worden geparkeerd. Desondanks is er meer overlast en drukte te verwachten in Zorgvliet door de transformaties van verschillende gebouwen in de wijk.
De verkoopinformatie start in juli 2016.

Het kantoorgebouw vertoont onmiskenbaar de invloed van Le Corbusier. De pilotis en de grote luifel bij de entreehal getuigen hiervan. Het gebouw bestaat uit een kelder, begane grond en zes kantoorlagen. Op de begane grond bevindt zich de ingangshal, het trappenhuis en de liften. De rest is opengehouden zodat er zoveel mogelijk ruimte is voor parkeren. De parkeerplaatsen bepaalden de plaatsing van de kolommen.                                       The Zorgvliet office block in The Hague displays the unmistakable influence of Le Corbusier, as the pilotis and the large canopy at the entrance hall indicate. The building consists of a basement, ground floor, and a further six storeys for offices. The entrance hall, main staircase, and lifts are situated on the ground floor. The rest has been kept open, so that there is as much space as possible for parking. The parking bays determined the pattern of the columns.

Jan Nicolai

Author Jan Nicolai

More posts by Jan Nicolai

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.