De aanvraag voor de nieuwbouw van een bijna twee maal zo grote school op het huidige terrein van de Annie MG Schmidtschool is ingediend.

Het uiteindelijk ontwerp is niet in lijn met de wensen van omwonenden en het Wijkoverleg Zorgvliet omdat het gebouw het vastgestelde Plan Uitvoeringskader (PUK) niet voldoende honoreert. En omdat het gekozen uiterlijk niet past in de stijl van het Rijk beschermd stadsgezicht van de wijk. Bezwaren kunnen worden ingediend, bewoners hebben een door het Wijkoverleg ondersteunde Zienswijze bij de gemeente ingediend. Er is gekozen voor de Kokowall als geluidwal met de buren zonder dat dit met de omwonenden is overlegd of besproken. Er is twijfel of deze geluidsbescherming zoals beloofd voldoende deugdelijk is. Wij verzoeken dat er een geluidswal komt die aan de eisen van de bewoners tegemoet komt en niet dat er nu al wordt voorgesorteerd op een goedkope maar mogelijk niet toereikende geluidsvermindering.
Waarschijnlijk worden de volgende door bewoners ingediende punten ingediend wel gehonoreerd: Een lichtere gele kleur steen voor de buitenkant dan de architect had opgenomen in het definitieve ontwerp ; een iets meer zijwaartse verplaatsing van de ingang voor de fietsen van de school tegenover Jacob de Graefflaan 17; verandering van het zicht op de panelen in de gevel aan Jacob de Graefflaan.

Loïc Driebeek

Author Loïc Driebeek

More posts by Loïc Driebeek

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.