Minderjarige asielzoekers in Zorgvliet

De afgelopen week werd het bestuur van wijkoverleg Zorgvliet door de gemeente summier op de hoogte gesteld van het voornemen van gemeente en COA (Centraal Orgaan Asielopvang) om 50 minderjarige asielzoekers 6 tot 12 maanden te huisvesten in het B Aparthotel (Kennedy) aan het Stadhoudersplantsoen in onze wijk Zorgvliet.

Inmiddels hebben alle bewoners in de buurt op 26 september een brief ontvangen van het stadsdeelkantoor Scheveningen, waarin wat meer informatie wordt gegeven en waarin bewoners worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst in het Marriott hotel op 9 oktober.

Hoewel om maatschappelijke en morele redenen er veel voor te zeggen is om bij te dragen aan de opvang van minderjarige vluchtelingen, roepen de communicatie over de opvang, de gevolgde procedure tot nu toe en het waarom van juist deze lokatie veel vragen bij bewoners op. Er is in de ogen van het bestuur te weinig vooroverleg geweest met de direct omwonenden én het bestuur. Veel  praktische zaken van de huisvesting zijn nog onduidelijk en met zorgen over de mogelijke aantasting van de leefbaarheid van het Stadhoudersplantsoen en naburige straten blijkt onvoldoende rekening gehouden.

Wij hopen dat gemeente en COA op 9 oktober goed ingaan op de gerechtvaardigde vragen van wijkbewoners en vooral die van de naaste buren, over de keus voor de relatief beperkte ruimte van het B Aparthotel – terwijl er in Den Haag heel wat gebouwen met meer ruimte leeg staan – en over hoe zij precies 50 kinderen en adolescenten denken hierin te gaan opvangen en bezig te houden en wat dit betekent voor de directe omgeving.

Intussen zijn over de voorgenomen huisvesting van de minderjarige asielzoekers door mevrouw  Van Basten Batenburg, gemeenteraadslid en fractievoorzitter  van de VVD ook al vragen gesteld aan B&W.

Wij hopen dat er maandag 9 oktober een grote opkomst zal zijn van wijkgenoten in het Marriott Hotel aan de Johan de Wittlaan 30, de bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.30.

U kunt zich nog opgeven via nieuwkomers@denhaag.nl. Vermeld a.u.b. daar dan ook “inloopavond 9 oktober “ bij. Of stuur direct uw vraag naar dit mailadres. Meer informatie op: denhaag.nl/vluchtelingen

Namens bestuur Wijkoverleg Zorgvliet,
Jan Nicolai

1 gedachte over “Minderjarige asielzoekers in Zorgvliet”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.