Latin Jazz met Josee Koning | 21 September 19:00 uur De Witte

Hierbij nog even een herinnering aan het alweer 14e Jazz at the Club radioconcert op vrijdag 21 september 2018 om 19.00 uur in Sociëteit De Witte.
Na de warme zomer blijven we in de stemming met heerlijke latin jazz gezongen door top vocaliste Josee Koning, begeleid door pianist Hans Vroomans en gitarist Daniel Moraes.
De bezetting van de band is verder iets gewijzigd t.o.v. eerdere mededelingen met nu Theo de Jong (bas) en Mark de Jong (drums).

Josee Koning is zonder discussie de leading lady van de latin jazz en in het bijzonder de bossa nova in ons land. Zij studeerde aan het Conservatorium in Amsterdam en richtte de fusion band Batida op. Zij trad daarmee met veel succes in binnen- en buitenland op en maakte drie albums. Haar ontmoeting in Brazilië met Antonio Carlos Jobim, de vader van de bossa nova, heeft haar muzikale loopbaan voor een belangrijk deel bepaald. Zij heeft in Rio de Janeiro een solo-cd opgenomen die aan hem is opgedragen: “Tribute to Antonio Carlos Jobim”. Later volgden nog het album “Dois Mundos” en het in 2005 verschenen album “Verdronken vlinder”, dat een ode was aan haar eerste echtgenoot tekstschrijver Lennaert Nijgh.

In 2008 werd Josee Koning genomineerd voor een Edison en de Edison Jazzism Publieksprijs. Enkele jaren later startte zij met de internationale band Who’s the Bossa waarin onder anderen Hans Vroomans en Enrique Firpi spelen; de eerste cd heette ”The Chamber Music Project”. Josee Koning zong bij het Metropole Orkest en met Paulo Jobim en Dori Caymmi.

Pianist Hans Vroomans is lid van Who’s the Bossa, maar ook van het Metropole Orkest, de NDR Bigband en de WDR Big Band. Hij studeerde klassieke piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en contemporaine piano aan het Rotterdams Conservatorium. Rob van Kreeveld, Rob Madna en John Clayton waren zijn eerste inspiratiebronnen. Daarna studeerde hij enkele jaren in New York. Hij begeleidde daar Don Friedman, Randy Brecker, Bob Mintzer, Eddie Daniels en vele anderen.

Het belooft opnieuw een heel mooi concert te worden en ik hoop weer velen van jullie te mogen begroeten.
Met vriendelijke jazzgroet,
Ronald Blom, mede namens de Jazzcommissie van Sociëteit De Witte

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.