Europol trekt in oktober 2019 in gebouw naast Eurojust

In oktober zal Europol het voormalige Octrooigebouw, gelegen naast Eurojust, betrekken. Het oude Octrooibureau wordt verbouwd om ondersteunende diensten zoals HRM en de administratie van Europol in te huisvesten. In totaal worden er maar liefst 170 medewerkers te werk gesteld. De verwachting is echter dat de overlast mee zal vallen.

Europollers die met de auto komen, zullen in de parkeergarage van Europol parkeren. Allen zullen te voet of per fiets gebruik maken van de nieuwe ingang die naast de bezoekersingang van Eurojust aan de Johan de Wittlaan is gesitueerd. Bewoners van de buurt zullen dus weinig tot niets merken van verkeer van deze Europol-medewerkers. Op het terrein voorbij de ingang komt een fietsenstalling. Tevens zal Europol gebruik maken van de expeditie van Eurojust. Er zal dus geen (vracht) verkeer plaats vinden op het kleine straatje naar de (voormalige) hoofdingang van het Octrooigebouw.

Het geplaatste hek zal uiteindelijk dezelfde roestvorming krijgen als de muur langs Eurojust. Aan weerszijden van dit hek zal het duinlandschap zoals we dat kennen van Eurojust worden voortgezet. Beplanting zal pas in het najaar plaatsvinden. Aan de andere kant van het trottoir richting de Johan de Wittlaan, onder het gebouw met huurappartementen van het  Jan Willem Frisohof, is de beplanting al in het voorjaar aangelegd door het Rijksvastgoedbedrijf. Zij nemen ook de kosten van het onderhoud voor hun rekening.

Europol denkt het oude Octrooibureau de komende 3 tot 5 jaar te bewonen. Wat er daarna gebeurt, is niet bekend. Europol kampt met ruimtegebrek en zal in de komende jaren flexplekken inrichten in haar eigen gebouw waardoor de beschikbare ruimte efficiënter wordt benut. Aangezien Eurojust voorlopig nog ruim in haar jasje zit, wordt daar voorlopig geen uitbreiding verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.