Urban Interest verhuist naar voormalige ambassade Japan

Het bedrijf Urban Interest, dat vastgoed ontwikkelt en beheert, heeft in 2017 het monumentale huis aan de Tobias Asserlaan 2 in onze wijk Zorgvliet gekocht ten behoeve van eigen huisvesting als kantoor.

Het betreft een rijksmonument en staat bekend onder de naam ‘de Botervloot’. Het pand is jarenlang in gebruik geweest als ambassade van het Keizerrijk Japan. Het complex omvat 1.945 m2 en is gelegen op een perceel van ruim 5.100 m2.

Desgevraagd geeft de woordvoerder van Urban Interest, de heer M.Schippers, aan dat het bijzondere villa-complex volledig in de oude luister en glorie zal worden hersteld, waarbij de portierswoning blijft bestaan, maar een latere wat detonerende uitbouw aan de voorzijde, die goed is te zien vanaf de GrootHertoginnelaan en het ElineVere-plantsoen, zal worden gesloopt. De tuin zal ook volledig worden heringericht en opgeknapt met het oorspronkelijke ontwerp voor ogen.

Het monumentale pand is door Urban Interest ondergebracht in een holdingmaatschappij onder de naam Transitum. Urban Interest beheert winkelportefeuilles o.a. van het winkelfonds Vastned.
Begin 2015 kwam de investeerder in het nieuws met de bouw van 148 starterswoningen in Groningen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.