16 November | Jazz @ the Club | met Dena Derose

De Jazzcommissie van Sociëteit De Witte nodigt u graag uit voor het 15e online radioconcert op vrijdagavond 16 november. Dan treedt pianiste en vocaliste Dena DeRose op, begeleid door altsaxofonist Dmitry Baevsky, bassist Joris Teepe en drummer Hans Braber. Dena DeRose swingt achter de vleugel met standards en eigen composities.

Dena DeRose is van origine Amerikaanse, maar woont en werkt al geruime tijd in Oostenrijk waar zij les geeft aan het conservatorium in Graz. Na een moeizame start met veel fysieke problemen debuteerde zij in 1995 met een eigen cd met daarop veel standards uit het American Songbook, maar ook met eigen composities. Inmiddels heeft zij al veel solo-cd’s op haar naam staan. De meest recente is “United”. DeRose heeft opgetreden met beroemde Amerikaanse jazzmusici als Ray Brown, Jay Clayton, Jeff Hamilton, Judy Niemack, Bill Henderson, Bruce Forman, Clark Terry en Benny Golson. Zij kende ook Shirley Horn en is door haar beïnvloed.

Dmitry Baevsky studeerde in St. Petersburg aan het Moessorgski Muziekcollege, waarna hij naar New York vertrok voor zijn verdere opleiding als altsaxofonist. Inmiddels is zijn ster rijzende. Zijn robuuste en lyrische stijl wordt internationaal geroemd. Hij speelde samen met beroemdheden als Benny Green, Peter Bernstein, Peter Washington en Joe Strasser. Zijn laatste cd is getiteld “The day after”.

Bassist, componist, bandleider en muziekleraar Joris Teepe heeft een eigenzinnige, avontuurlijke stijl van spelen. Hij ging op jonge leeftijd naar New York waar hij les kreeg van Ron Carter. Inmiddels is hij een internationaal erkend begeleider van musici als Randy Brecker, Billy Hart en Benny Golson. Opmerkelijk is zijn samenwerking met drummer Rashied Ali, getuige de cd “In the spirit of Rashied Ali”. Daarnaast is hij bandleider en naamgever van de Joris Teepe Big Band. Ook geeft hij – net als Dena DeRose – les op het Prins Claus Conservatorium.

De Haagse drummer Hans Braber studeerde (klassiek) slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Na periodes in New York en Keulen – waar hij werkte met Monty Alexander – is hij leraar en organisator van Friday Night Jazz in Muzee Scheveningen. Braber begeleidde onder anderen Lee Konitz, Mike LeDonne, Benny Bailey, en Ack van Rooyen.

Jazz at the Club

Ook dit concert is thuis live te volgen via de livestream Jazz at the Club. Iedereen met een computer of tablet kan direct inloggen op de live stream www.jazzattheclub.nl Maandelijks is er een aflevering van het Jazz at the Club Radiomagazine dat gepresenteerd wordt door Ronald Blom, Robbert Coops en Paul Waaijers en technisch mogelijk wordt gemaakt door Marnix Bosman (MWB SoundProducts).

Jazz at the Club is een initiatief van het bestuur van De Witte. Naast leden van Sociëteit De Witte zullen ook Haagse jazzliefhebbers kunnen luisteren naar de top van de Nederlandse jazz. De dresscode op de sociëteit is normaliter jasje/dasje, maar bij uitzondering is dat bij Jazz at the Club informeler. Ook nu start dit radioconcert om 19:00 uur en zal tot ongeveer 21:00 uur duren. Tijdens het concert wordt een eenvoudig hapje geserveerd.

Tot nu toe werden alle concerten goed bezocht. Er wordt een maximum aantal bezoekers van 200 gehanteerd, maar aangeraden wordt op tijd aanwezig te zijn in verband met de beschikbare stoelen.

Programma:

Inloop: vanaf 18:00 uur, Pleinbar
Jazz at the Club: 19:00-21:00 uur, Pleinzaal

Aanmelding jazzconcert incl. maaltijd:

Als lid van de sociëteit De Witte betaalt u € 10,00 p.p. Dat bedrag kunt u overmaken naar rekeningnummer IBAN NL23 RABO 0383.105.021 t.n.v. Sociëteit De Witte o.v.v. uw lidmaatschapsnummer, naam en code 1611/JAZZ. Niet-leden kunnen zich aanmelden door overmaking van € 15,00 p.p. naar rekeningnummer IBAN NL23 RABO 0383.105.021 t.n.v. Sociëteit De Witte o.v.v. uw naam en code 1611/JAZZ.

Uw betaling dient uiterlijk maandag 12 november 2018 in het bezit te zijn van de sociëteit. Na ontvangst van uw betaling is er sprake van een definitieve reservering. Hiervan ontvangt u geen bevestiging. Indien u wel een bevestiging van uw betaling wenst, kunt u die per e-mail aanvragen via administratie@societeitdewitte.nl. U kunt tot en met woensdag 14 november (schriftelijk) kosteloos annuleren. Bij niet tijdig of geheel niet annuleren (no-show) bent u 100% van de prijs verschuldigd.

Ook in 2019 zullen weer concerten in De Witte plaatsvinden. Noteert u alvast de vrijdagen 18 januari, 15 maart, 20 september en 15 november 2019. Zie voor verdere informatie www.societeitdewitte.nl en/of www.jazzattheclub.nl

Met vriendelijke groeten en tot ziens bij Jazz at the Club,

Namens de Jazzcommissie van Sociëteit De Witte:

Ronald Blom, Robbert Coops, Ruud Steegman en Bart van Straten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.