Park Sorghvliet

Het park Sorghvliet ligt aan de Scheveningseweg. Een prachtig park dat voor iedereen toegankelijk is. Mits in het bezit van een jaarkaart, die overigens geldig is voor drie personen. In het park zijn bijzondere plantensoorten te vinden. Mens en dier vinden er een rustig toevluchtsoord. Het aantal uit te geven toegangskaarten is beperkt. Zo voorkomen we dat het park door teveel bezoekers zijn prachtige flora en fauna verliest. 

Het park moet zoveel mogelijk in zijn huidige staat behouden blijven. Om dat te bewerkstelligen is door een aantal bewoners de Stichting Vrienden van Park Sorghvliet opgericht. Het park is een oase van rust in het meestal hectische leven van veel stadsbewoners. Dat moet ook voor toekomstige generaties zo blijven. Om het park te kunnen bezoeken dient u een geldige ( jaar) toegangskaart te kunnen tonen. Kijk eens op de site vriendenvanparksorghvliet.nl en wordt ook vriend/donateur.

Donateurs van de Vrienden van Park Sorghvliet krijgen een wandelkaart bij donatie van minimaal 15 euro. De kaart is een kalenderjaar geldig en drie personen tegelijk kunnen ermee wandelen. Om de kosten hoeft dus niemand een wandeling te laten. Een beetje moeite doen door een kaart te kopen (gelimiteerde oplage) is noodzakelijk om de bijzondere flora en fauna in dit park in stand te kunnen houden. Wandelkaarten voor park Sorghvliet zijn uitsluitend  te koop voor  €7,50 bij het VVV kantoor bij het CS.

Openingstijden ( dagelijks )  :

  • 1 april – 1 oktober : 09:00-18:00 uur
  • 1 oktober – 1 april : 09:00-16:00 uur

Het park is gesloten op nieuwsjaarsdag eerste Paasdag, eerste Pinksterdag en eerste Kerstdag. Ingang: hoek Scheveningseweg – Adriaan Goekooplaan.

Beheerder van Park Sorghvliet is Erik Evers
E-mail: erik.evers@rijksoverheid.nl

LET OP: Er zijn geen toegangskaarten voor Park Sorghvliet 2021 meer verkrijgbaar.