Najaarsronde CORONA Vaccinatie 

Op 16 september start de najaarsronde van de coronaprik. Hieronder vindt U  de informatie.
 
Iedereen van 60 jaar en ouder die in 2023 een coronaprik heeft gekregen, ontvangt een brief met daarin een datum, tijd en locatie waar ze de prik kunnen halen
Deze brieven zijn eind augustus door het RIVM verstuurd. Andere doelgroepen ontvangen geen brief en moeten zelf een afspraak maken. Dit kan via planjeprik.nl of door te bellen naar 0800-7070. De coronaprik is alleen te halen op afspraak. 

Onderstaande groepen kunnen een coronaprik halen
– Volwassenen vanaf 60 jaar
– Volwassenen in de leeftijd van 18 tot en met 59 jaar die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik krijgen
– Kinderen en volwassenen uit medische hoog-risicogroepen (bijvoorbeeld mensen met een afweerstoornis)
– Zorgmedewerkers
– In individuele gevallen is er maatwerk mogelijk. Bijvoorbeeld voor mensen met een kwetsbaar gezinslid

Zwangeren krijgen standaard geen uitnodiging meer, omdat het risico op ernstige ziekte en complicaties door corona tijdens de zwangerschap niet meer verhoogd is en een vaccinatie weinig gezondheidswinst oplevert.

In Den Haag zijn twee priklocaties
Dit zijn het voormalig Rode Kruis Ziekenhuis aan de Sportlaan en het Bronovo ziekenhuis aan de Bronovolaan. In de hele regio Haaglanden zijn er negen locaties beschikbaar en deze kunt u hier vinden.

Bewoners van zorginstellingen worden in hun eigen instelling gevaccineerd
Ongeveer 150 instellingen hebben inmiddels afspraken gemaakt voor bewoners en zorgpersoneel. Aanmelden van een zorginstelling kan via coronavaccinatie@ggdhaaglanden.nl.

Niet mobiele thuiswonenden kunnen eventueel thuis een coronaprik krijgen
Niet mobiele thuiswonenden zijn mensen die door hun gezondheid niet in staat zijn om zelfstandig of met hulp naar een priklocatie te gaan. De GGD heeft huisartsen gevraagd gegevens door te geven van mensen, die daarvoor in aanmerking komen. Huisartsen sturen deze informatie naar coronavaccinatie@ggdhaaglanden.nl. Niet mobiele thuiswonenden kunnen zich ook zelf aanmelden. Dit kan via 0800-7070.

De communicatie is landelijk en lokaal
Het RIVM heeft een toolkit gemaakt. Hierin vindt u een animatie in eenvoudige taal (Steffie), social posts, folders in verschillende buitenlandse talen, zoals Engels, Turks, Arabisch, Pools en Oekraïens. Deze toolkit is zowel voor burgers als zorgprofessionals. De communicatiemiddelen zijn allemaal te downloaden en vrij te gebruiken. De GGD deelt informatie op hun socials, via pers– en nieuwsberichten in lokale media en op wachtkamerschermen.

Gemeente Den Haag Publiekszaken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.