Bel Air Jazz Club

logojazzbelairSinds september 2014 worden er  weer jazzconcerten gegeven in de Embassy Bar van het Bel Air Hotel. Het initiatief hiertoe vloeit voort uit de rijke historie toen het North Sea Jazz Festival zich nog in onze contreien afspeelde. De spontane afterparty’s en jamsessies vonden toen in de Embassy Bar plaats, een plek waar dus niet alleen de nieuwjaarsrecepties van het Wijkoverleg Zorgvliet plaatsvinden.

Initiatiefnemers zijn Ronald Blom en Robbert Coops (beiden oud-bestuursleden van het wijkoverleg) en Paul Waayers, presentator van het memorabele programma Radio Zelfreizend Zorgvliet dat enkele jaren via de lokale zenders wekelijks op de zondagavond werd uitgezonden. Zij konden Stephan van der Meulen overtuigen met hun enthousiaste plannen: een maandelijks jazzconcert op de zondagmiddag in een informele setting en met onverwachte gasten en combinaties. Het thema “For the first time” was geboren en – na vele organisatorische en vooral technische hobbels genomen te hebben – werd in september de aftrap met Astrid Seriese en het Trio Rob Agerbeek gerealiseerd. Een verrassende en spannende muzikale combinatie, zo bleek. De publieke opkomst was overweldigend. De Embassy Bar zat propvol. Ook het tweede concert – met pianist Jonn Reyna – en de derde sessie – met jazz vocaliste Sarah Marie Young – waren zo succesvol dat besloten werd de serie Bel Air Jazz Club-concerten te continueren.

De concerten zijn via de live stream  www.belairjazzclub.com. is te beluisteren. 

De nieuwe reeks Bel Air Jazz Club (maandelijks op de vierde zondag tussen 17.00 en 19.00 uur) vindt plaats in de Embassy Bar in Worldhotel Bel Air Den Haag. “We gaan het nieuwe jaar in met een nieuwe serie jazzconcerten in het kader van de Bel Air Jazz Club. Het wordt mogelijk om exclusief Member van de Bel Air Jazz Club te worden. Een andere wijziging is dat we een toegangsprijs van 15 euro per persoon vragen. Daarvoor krijgen onze gasten niet alleen een fantastisch optreden maar ook een introductiedrankje aangeboden”, aldus General-Manager Stephan van der Meulen van Worldhotel Bel Air. En na afloop kan er in restaurant Purple een eenvoudige doch voedzame maaltijd genuttigd worden tegen het bescheiden bedrag van tien euro.

Bel Air Jazz Club is gevestigd in de Embassy Bar van Worldhotel Bel Air, Johan de Wittlaan 30 in Den Haag. De Embassy Bar is vanaf 16.30 uur open. De opnamen worden uitgezonden via de site www.belairjazzclub.com

Voor verdere informatie: Marjolein Sosef-van den Berg, Worldhotel Bel Air (telefoon: 070-3525341) en/of Robbert Coops (0651445109).

Zie ook de website van de Bel Air Jazz Club en de facebookpagina van Jeroen en Ack.

Met muzikale groet,

Ronald Blom
Presentator

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.